A VOG csoport


A VOG AG nemzetközi kereskedelmi vállalkozás, székhelye Linz-Wegscheid. A VOG alapítása 1916-ra nyúlik vissza, amikor a cukorellátási nehézségek miatt 16 élelmiszernagykereskedő egy beszerzési társulást hozott létre, a Felső-Ausztriai Cukor-Nagykereskedők Egyesületét (Vereinung Oberösterreichischer Großzuckerhändler).

Az elkövetkezendő években a cukorkereskedelem a VOG-on belül egyre inkább veszített jelentőségéből. Ehelyett a VOG klasszikus gyarmati cikkekkel bővítette ki szortimentjét, és lépésről lépésre nagykereskedelmi vállalattá fejlődött. Az 1970-es években kezdtünk élelmiszer-előállítással foglalkozni.

A steiermarki Mauternben került sor a szárazgyümölcs-csomagoló üzem létesítésére. 1986-ban a Lenz Moser borászat is a csoport tulajdonába került, és folyamatosan Ausztria legnagyobb pincészetévé épült ki. A borokat azóta kibővítette a VOG további leányvállalata, a GHG termékpalettája, amely szeszesitalok forgalmazására szakosodott. 1993-ban Aschach an der Donau településen átvettünk egy olajpréselő malmot, és a RAPSO prémiumtermékkel nemzetközi szinten elismert márkát hoztunk létre.

2000-ben megvásároltuk a bécsi IMGRO céget. A szárazgyümölcsökre, konzervárukra, illetve csemegeárukra szakosodott vállalkozás biztosítja a VOG erős pozícióját ezen termékkörökben. A VOG termékkínálata az átvett márkanevekkel bővült, ezáltal számos kizárólagos márkaképviseletre tettünk szert.

A VOG erőssége a lehető legjobban működő terjesztési rendszerben rejlik. A hálózat ma Ausztriából kiindulva több saját leányvállalatra kiterjed Németországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban. A VOG csoport a fenti országokban jelenleg kb. 500 alkalmazottat foglalkoztat. Eredményes kereskedelmi tevékenységünknek, termékeinknek és márkaneveinknek köszönhetően kiemelkedő pozícióval rendelkezünk jelentősebb közép-európai partnereink polcain.

VOG - az Ön erős élelmiszer-kereskedelmi partnere.

Cím H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
Telefon, Fax +36 94 558 100
H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
+36 94 558 100