Lenz Moser borpincészet


A Lenz Moser borpincészet székhelye a Krems melletti Rohrendorfban van, a Wachau-völgy bejáratánál. Első alkalommal 1124-ben említenek okiratok egy Moser nevű tiszttartót. Egy évvel a jobbágyság megszűntetése után a Moser család 1849-ben kihasználja a lehetőségeket, és megvásárolja az egykori dézsmapincét. 1986-ban a VOG leányvállalata, a Getränkehandelshaus GmbH (GHG) veszi át a Lenz Moser borpincészetet és folyamatosan Ausztria egyik legjelentősebb borpincészetévé, valamint az osztrák bor legfontosabb exportőrévé teszi.
Lenz Moser borpincészet

1998-ban a vállalat részvénytársasággá alakul és a GHG mint leányvállalat megszerzi a borforgalmazás kizárólagosságát Ausztriában.

A Lenz Moser név elválaszthatatlanul összefonódott az ausztriai bortermelés fejlődésével és előrehaladásával. A bortörténelem egyik fontos alakja Lenz Moser III volt, aki mint a borkultúra megújítója és a „Lenz Moser magaskultúra" megalapítója, messze Ausztria határain túl hívnévnek örvend.

Számtalan hazai és nemzetközi kitüntetés igazolja a Lenz Moser sikeres útját. A termelés kerek 30%-a kerül exportra.

Az elmúlt években a burgenlandi és alsó-ausztriai borokkal sikerült felépíteni egy igényes termékpiramist. A márkás Servus és Storch borokon keresztül a Lenz Moser Selection és Lenz Moser Prestige termékeken át egészen a saját művelésű Mailberg-i, a máltai lovagrend szőlőültetvényeinek prémium-termékéig magas minőségi igényű borokat gyártanak.

A Lenz Moser borpincészet szortimentjében kizárólag Ausztriából származó borok találhatóak. Fontos szempontot jelentenek az összetéveszthetetlen, jellemzően osztrák fajták. Különösen a Zöldveltini és a Kék Zweigelt állnak a fáradozások középpontjában. Ezeket a modern pincészetben dolgozzák ki a bel- és külföldi partnerek követelményeinek megfelelően. Frissesség, zamatosság és elegancia - ezek állnak előtérben.

A minőségből eredő eredményességet a modern pincészeti technológia és a magas követelmények garantálják, s egyben a teljesítmények és árak tekintetében is magas versenyképességet biztosítanak.
Kiváló minőségi és higiéniai szabályok redukálják a termékek kén- és a hisztamin-tartalmát.
Mindezáltal könnyen fogyasztható, kedvelt borokat szolgáltatunk a vevők számára.

A szőlő- és gyümölcsalapú borkészítés és palackozás, valamint a szőlő- és gyümölcsalapú pezsgőitalok készítése és palackozása a következő kiszerelésekben történik: 0,25l,0,75l,1,0l, 1,5l, 3l, valamint 25 és 50l-es palackokban.

Főbb termelési adatok 2015-ben: 12,8 mio. Liter bor, 17,0 mio. palackozott egység.

A raktárkapacitás 9,4 mio. liter, azaz 11.400 db üveg tárolóhely.

Az alkalmazottak száma 74 fő.

 

Összes palackozott mennyiség éves szinten (Mio. Darab):

Összes palackozott mennyiség éves szinten (Mio. Darab)

vissza
Cím H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
Telefon, Fax +36 94 558 100
H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
+36 94 558 100