Rapso, 100%-os tiszta repceolaj


Az aschachi olajsajtoló átvételével a VOG tovább építi elkötelezettségét az élelmiszer előállítás iránt. Az aschachi étolajgyártásban a legfőbb szerepet a 100%-os tiszta repceolaj, a RAPSO játssza, amely a felső-ausztriai mezőgazdasági kamara és a linzi vetőmagtermesztés tervezetének keretében került kifejlesztésre, mára Közép-Európa egyik legjelentősebb repceolaj terméke lett.
Rapso, 100%-os tiszta repceolaj

Miután az 1995-ös ANUGA kiállításon Kölnben bemutatásra került, a RAPSO figyelemreméltó fejlődésen ment keresztül bel- és külföldön egyaránt. 2015-ben már az össztermelés 70%-a kerül Ausztrián kívüli boltok pultjaira.

Ennek egyik oka az az egyedülálló többletérték, amelyet ez a termék a repceolaj általánosan ismert, különlegesen értékes tulajdonságain kívül nyújt: a RAPSO garantáltan génkezeletlen termék, az AGROVET élelmiszer- és környezetminőség biztonsági cég bizonyítványa szerint és folyamatos ellenőrzése szerint. Kiválasztott szerződéses ausztriai gazdák termesztik a repcemagot szigorú feltételek mellett. Az olajat kíméletesen sajtolják, és nem kezelik kémiai oldószerekkel, mint a tömeggyártással foglalkozó olaj előállítók. Az abszolút maradványmentesség és az ezzel összekapcsolódó magasabb ökológiai érték igazolják az ezzel a módszerrel járó alacsonyabb hatásfok létjogosultságát. Az olaj további feldolgozása és tisztítása sem kémiai úton történik, hanem fizikai eljárások során. Következetes ellenőrző rendszer biztosítja az egyenletesen magas minőséget. A RAPSO eredendően koleszterinmentes, és természetes E-vitaminban gazdag, így az adalékok hozzáadása felesleges. Az olajat fényvédő zöld üvegbe töltik, mely megőrzi az olaj vitamintartalmát, és hosszabb szavatossági időt biztosít.

Az előállító olajfinomító üzem, a raktározás és a termék palackozása egyazon telephelyen történik. Mindez a szállítási költségek kiiktatásával a termék előállítási költségeit is csökkenti és egyben a magas minőségben előállított repceolaj az oxidáció során fellépő minőségi romlását is megakadályozza.

A RAPSO ízsemleges, és ezáltal kiválóan alkalmazható a hideg- és melegkonyha valamennyi felhasználási területén. Különleges zsírsav-spektruma élelmiszer-fiziológiai szempontból különösen értékessé teszi. 60%-os egyszeresen telítetlen és több mint 30%-os többszörösen telítetlen zsírsavtartalmával a RAPSO különleges egészségügyi szempontok betartását teszi lehetővé, és nagyon kedvező hatással van szív- és keringési rendszerre és az anyagcserére.

A Repceolaj gyártása és palackozása, valamint az egyéb növényi olajok, napraforgóolaj és fritőzolaj palackozása 0,75 literes, 10 literes és 20 literes kiszerelésekben történik.

Főbb termelési adatok 2015-ben: 10.000 tonna repceolaj, illetve 13 mio. Liter olaj letöltése, palackozása az egyéb növényi olajokat is beleértve.
A raktár kapacitásával 1,9 mio. Liter, azaz 2.000 palettányi termék-mennyiség tárolására alkalmas.
Az alkalmazottak száma: 30 fő.

 

A Rapso-termékek éves gyártási mennyiségei sztenderd kiszerelésekben:

A Rapso-termékek éves gyártási mennyiségei sztenderd kiszerelésekben:

vissza
Cím H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
Telefon, Fax +36 94 558 100
H-9737 Bük, Vog út 1.
(Pf.:23)
+36 94 558 100